N-VA Kortrijk geeft kleur aan de start van het nieuwe schooljaar

Op 4 september 2023, over deze onderwerpen: Afdelingswerking, Onderwijs

N-VA Kortrijk heeft het nieuwe schooljaar feestelijk ingezet door kleurpotloodjes uit te delen aan de kleuters van een plaatselijke kleuterschool. Deze actie kadert in ons streven naar een kindvriendelijke gemeente waar onderwijs en ontwikkeling centraal staan.

Op de eerste schooldag werden de kleintjes verrast met een setje kleurpotloden, voorzien van een kaartje met daarop een warme welkomstboodschap van N-VA Kortrijk. "We willen de kleuters een vliegende start geven en tegelijkertijd de nadruk leggen op het belang van creativiteit in het onderwijs," zegt Kelly Detavernier, schepen van onderwijs. "Creatief bezig zijn is cruciaal voor de ontwikkeling van jonge kinderen, en we hopen dat deze kleurrijke attentie hen aanmoedigt om hun fantasie de vrije loop te laten."

De vrolijke gezichtjes waren het bewijs dat deze kleine gebaren een groot verschil kunnen maken. Leerkrachten en ouders waren eveneens enthousiast over het initiatief. Met deze actie wil N-VA Kortrijk de aandacht vestigen op het welzijn en de educatie van de jongste inwoners van de stad. "Onderwijs is de fundering waarop onze toekomst gebouwd wordt," zegt Axel Ronse, schepen van cultuur en bib. "Door de kleinsten onder ons te steunen, bevestigen we ons engagement voor de ontwikkeling van onze gemeente."

"We staan voor een gemeenschap waar elk kind telt en waar we samen bouwen aan een betere toekomst voor alle Kortrijkzanen," besluit Philippe Dejaegher, fractieleider.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is