Zuhal Demir investeert fors in Kortrijk

Op 16 december 2019, over deze onderwerpen: Bissegem, Financiën, Onderwijs, Welzijn

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toersime Zuhal Demir trekt via het klimaatfonds 745.431 euro uit voor diverse projecten in Kortrijk die inzetten op meer vergroening en biodiversiteit.

Minister Demir investeert in totaal maar liefst 8,6 miljoen euro in deze subsidieronde. Over gans Vlaanderen zijn er 69 klimaatprojecten geselecteerd. Daaronder vinden we ook vier Kortrijkse projecten terug. Op die manier komt er bijna 750.000 euro naar onze stad.

De subsidies die naar de geselecteerde projecten in Kortrijk gaan: 

250.000 euro voor ‘Speelgroenplaats – een droom van een speelplaats’ (Vrije Basisschool KBK Sint Paulus)
234.525 euro voor ‘Zero waste schoolyard’ (SABKO Sint-Amandsbasischool Zuid)
161.212 euro voor ‘Stadsgroen Ghellinck, een groene long voor Bissegem’
99.694 euro voor ‘Oranjewoud’ (vzw Oranjehuis)

Jorgen Deman, voorzitter N-VA Kortrijk: “We zijn ons met N-VA Kortrijk zeer goed bewust van de impact van klimaatverandering. We moeten ons voorbereiden op de gevolgen die soms nu al zichtbaar zijn. De steun van minister Demir is meer dan welgekomen en is een stap in de goede richting om Kortrijk groener en leefbaarder te maken.”

Kelly Detavernier, schepen van onderwijs en financiën: “Alle financiële steun die we krijgen vanuit Vlaanderen kunnen we goed gebruiken. Dat er ook weer twee Kortrijkse scholen delen in de prijzen is fantastisch. Onze scholen zijn goed bezig en deze subsidies zal hen ook deugd doen.” 

Minister Zuhal Demir: “Steden en gemeenten die de oppervlakte lokale vergroening doen stijgen, verharde oppervlaktes verwijderen en investeren in biodiversiteit dragen in onze verstedelijkte gebieden sterk bij tot klimaatmitigatie en -adaptatie. Deze steden vinden in mij zeker een partner.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is