Unieke beweegroute Buda's Hart

Op 15 november 2017, over deze onderwerpen: Sport
Beweegroute Buda's Hart

Op donderdag 9 november vond de officiële opening plaats van de KWIEK beweegroute Buda’s Hart. Deze beweegroute is een uniek concept en enig in Vlaanderen. Mensen worden er aangezet om in hun buurt te bewegen, met behulp van van bestaand straatmeubilair en slim gebruik van de openbare ruimte.

De sportdienst gaat permanent op zoek naar frisse en toegankelijke manieren om bewegen aantrekkelijk te maken voor jong en oud. Het doel is om mensen die niet of weinig bewegen, te begeleiden naar een betere levensstijl.

Sportschepen An Vandersteene: "We brengen sport naar de mensen en doen hen bewegen. Dit project past perfect binnen onze visie om jong en minder jong aan het sporten en bewegen te brengen, en is ook één van de pijlers waarmee Kortrijk de erkenning Europese Sportstad in 2018 heeft behaald!"

De route vertrekt aan de Budabrug op de splitsing Dam en Budastraat. Gewoon de stoeptegels volgen op de route om zo je balans, kracht en uithoudingsvermogen te trainen. Leuk om te doen en goed voor lichaam en geest!

Dit project werd gerealiseerd door de sportdienst en Sportplus, in samenwerking met het wijkteam Overleie en Zorghotel H. Hart.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is